2023-12-01

Šiandien „Vilniaus vandenyse“ lankėsi už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas Europos komisaras Virginijus Sinkevičius, Europos Komisijos atstovybės vadovas Lietuvoje Marius Vaščega ir Lietuvos vandentvarkos įmonių asociacijos „Vandens jėga“ atstovai.

Susitikimo metu buvo aptarti Lietuvos vandentvarkos infrastruktūros plėtrai ir tvariai ateičiai aktualūs klausimai – vandentiekio ir nuotekų infrastruktūros plėtros finansavimas, pasiruošimas ateities vandentvarkos direktyvų įgyvendinimui bei žiedinės ekonomikos principų stiprinimas diegiant inovacijas.

„Metų pabaiga – laikas stabtelti ir dėti pagrindus ateinančio dešimtmečio darbams. Vertiname galimybę apie juos pasikalbėti ir būti išgirstais aukščiausiu europiniu lygiu. Siekdami Vilniaus kaip žaliojo miesto infrastruktūros plėtros, turime labai aiškų sąrašą namų darbų, kuriuos norime atlikti, tuo pačiu pasiruošdami ir naujų Europos Sąjungos direktyvų įgyvendinimui.

Esame pasiruošę dalyvauti ir dalintis savo įžvalgomis tarptautinėje vandentvarkos teisėkūroje, nes gyvename tomis pačiomis aktualijomis kaip ir dauguma Europos vandentvarkos įmonių. Turime planą, kaip stiprinsime Vilniaus regiono infrastruktūrą ir kaip tapsime klimatui neutralia įmone.

Šis susitikimas svarbus ieškant naujų galimybių Lietuvos aktualijas įtraukti į Briuselio dienotvarkę ir tuo pačiu parodyti progresą, kurį esame pasiekę įgyvendindami žiedinės ekonomikos principus. Norime judėti pirmyn su naujomis ambicingomis iniciatyvomis ir būtinomis inovacijomis, kurių finansavimo galimybių ieškosime ir ES fonduose“, – sako „Vilniaus vandenų“ vadovas Saulius Savickas.