2023-11-09

Vakar, lapkričio 8 d. dėl avarijos vandentiekio magistralinėje linijoje Pilaitės mikrorajone, Vilniuje, buvo pradėti remonto darbai. Dėl jų nuo 22 val. vakaro laikinai buvo sustabdytas vandens tiekimas.  Per naktį atlikta didelė dalis darbų, tačiau sudėtinga vandens nutekėjimo iš vamzdyno vieta nulėmė, kad darbai vietoje bus tęsiami. Vandens tiekimas gyventojams atstatytas paryčiais. 

Avarinė tarnyba dirba didžiausiu pajėgumu, kad kuo greičiau pašalintų nuotėkio priežastį. Apie visus tolimesnius veiksmus, galinčius turėti įtakos vandens tiekimui, klientai bus informuoti trumposiomis žinutėmis. 

Lapkričio 9-10 d. laikinas vandens tiekimo nutraukimas preliminariai numatomas nuo 22 val. vakaro iki 7 val. ryto.

Vakar, lapkričio 8 d., 20:30 val. sulaukėme klientų nusiskundimų dėl anksčiau nei planuota nutrūkusio vandens tiekimo. Situaciją operatyviai išsiaiškinome, vandens tiekimas buvo atkurtas. Atsiprašome Pilaitės gyventojų dėl patiriamų nepatogumų ir labai prašome kantrybės.

Mūsų didelė komanda ir avarijos vietoje dirbantys rangovai UAB „Statovita“ deda dideles pastangas, kad sudėtinga avarija būtų likviduota kaip įmanoma greičiau ir su mažiausiu įmanomu poveikiu vartotojui.  Darbai be pertraukų vykdomi nuo vakar ryto.

Atjungto vandens zonas klientai gali sekti interaktyviame žemėlapyje:  Vandens atjungimai ir gedimai – Vilniaus vandenys (vv.lt) 

Esant vandens poreikiui, Pilaitės gyventojus kviečiame atvykti prisipildyti vandens talpų į Mažvydo g. 9 ir Vydūno g. 17A atgabentas vandens cisternas.  

Dalis mokymo, ugdymo, gydymo, veterinarijos įstaigų papildomai vandeniu vakar buvo aprūpintos. Šiandien, darbams užsitęsus, šioms įstaigoms numatomas papildomas vandens tiekimas. 
 
Po vandentiekio tinklo gedimo ir vandens tekėjimo krypčių bei greičių vamzdynuose pasikeitimų galimi laikini vandens kokybės svyravimai. Visas rekomendacijas kviečiame skaityti čia. 
 
Susisiekti su mumis ir pranešti apie vandens slėgio ar kokybės sutrikimus, atstačius vandens tiekimą, galite el. paštu info@vv.lt, tel. nr. 19118 arba 8 80010880.