2018-01-16

Atšalus orams mieste vėl įrenginėjame čiuožyklas po atviru dangumi. Sostinės savivaldybė pasirūpino, kad šiemet prie mokyklų būtų įrengta beveik dvigubai daugiau atvirų nemokamų čiuožyklų nei pernai. Čiuožyklos jau įrengtos ir lankytojų laukia prie Žirmūnų gimnazijos, Vilniaus Juzefo Ignacijaus Kraševskio gimnazijos, Fabijoniškių mokyklos ir „Taikos“ progimnazijos.

Šiemet mokyklos raginamos įsirengti čiuožyklas pačios – talkinant mokytojams, mokiniams ar jų tėveliams. Žinoma, mokykloms čiuožyklas įsirengti padeda „Vilniaus vandenys“. Čiuožyklos veiks tol, kol leis oro sąlygos. Visos čiuožyklos yra nemokamos, tačiau reikia atsinešti savo pačiūžas.

Šiemet nemokamos atviros čiuožyklos bus įrengtos prie beveik dvidešimties sostinės mokyklų. Artimiausiu laiku čiuožyklos dar bus įrengtos prie Gerosios Vilties progimnazijos, Jono Pauliaus II gimnazijos, Grigiškių gimnazijos, „Minties“ gimnazijos, Pranciškaus Skorinos gimnazijos, Baltupių progimnazijos, Naujamiesčio mokyklos, Sofijos Kovalevskajos progimnazijos, Salininkų gimnazijos, Barboros Radvilaitės progimnazijos, „Spindulio“ progimnazijos, Vytės Nemunėlio pradinės mokyklos, VGTU inžinerijos licėjaus, Trakų Vokės gimnazijos.

Ledo ritulio akademijos Vilniaus „Hockey Punks“ treneriai Šarūnas Kuliešius ir Mindaugas Kieras žada atvažiuoti į mokyklas netgi su inventoriumi. Pirmokai ir antrokai turės galimybę sudalyvauti kitokioje kūno kultūros pamokoje – pačiuožinėti ir pabendrauti su tikrais šios sporto šakos profesionalais.

Čiuožyklos prie sostinės mokyklų jau baigiamos įrengti, jose liejamas ledas, tad lankytojus su savo pačiūžomis pasidžiaugti žiemos malonumais pakvies jau visai netrukus. Skaičiuojama, kad vienai čiuožyklai įrengti prireiks apie 20–30 kub. m vandens (plg. tiek vandens prireiktų pripildyti apie 1 500 standartinių vonių).

Čiuožyklų žemėlapis