2023-09-14

Sulaukėte įtartinos SMS žinutės iš iATSMS ar panašaus siuntėjo, kurioje informuojama, jog nesumokėjote už vandenį? Būkite budrūs – tai bandymas sukčiauti! Sukčių platinamos SMS žinutės atrodo taip:

Norime paaiškinti, kaip atpažinti tokius pranešimus, kad netaptumėte sukčiavimo aukomis, ir ką svarbu žinoti, jei jau patekote į tokią situaciją.

Kaip atpažinti bandymą sukčiauti?

Gaunate pranešimą nuo iATSMS SMS žinute. Perspėjame, kad sukčių atsiųstoje SMS žinutėje turinys susijęs su „Vilniaus vandenys“ paslaugomis, tačiau tai dar nereiškia, jog žinutę atsiuntė „Vilniaus vandenys“. Pranešime pateikiama nuoroda ne į „Vilniaus vandenys“ savitarnos svetainę, bet į kitą internetinį adresą, kuris  vizualiai panašus į „Vilniaus vandenys“ savitarnos adresą.

Atkreipiame dėmesį, kad „Vilniaus vandenų“ gyventojams siunčiamose SMS žinutėse būna nuoroda į savitarna.vv.lt. Jei gavote SMS žinutę su kitokia nuoroda, būkite budrūs ir jų nespauskite.

Ką daryti sulaukus sukčių žinučių?

• Rekomenduojame nespausti įtartinuose pranešimuose esančių nuorodų.

• Jei sulaukėte SMS žinutės, kuri kelia įtarimą – mokėjimų likučius tikrinkitės tiesiogiai jungdamiesi į savitarną adresu savitarna.vv.lt

• Kitokios nuorodos nei savitarna.vv.lt lankytojus gali nukreipti į suklastotus puslapius, kuriuose siekiama pasisavinti žmonių prisijungimo duomenis ir asmens duomenis.

• Jeigu vis dėlto atidarėte suklastotą nuorodą ir suvedėte savo prisijungimo duomenis, skubiai pasikeiskite savo slaptažodį prisijungę prie „Vilniaus vandenys“ savitarnos savitarna.vv.lt

• Jei turite klausimų ar norite pasitarti kaip elgtis įtartinose situacijose, susisiekite su mumis telefonu 19118 arba info@vv.lt