2023-11-10

Daugiau nei dvi paras trukęs Pilaitės magistralinio vandentiekio vamzdžio avarijos likvidavimas šiąnakt, lapkričio 10 d., buvo sėkmingai baigtas. Gyventojams atkurtas vandens tiekimas. Vietoje be pertraukų dirbo gausios „Vilniaus vandenų“ ir rangovo „Statovita“ pajėgos.

Dėkojame gyventojams už kantrybę ir atsiprašome už patirtus laikinus nepatogumus. Darbai buvo vykdomi tam, kad galėtume užtikrinti kokybišką ir nenutrūkstamą vandens tiekimą Pilaitės mikrorajonui ateityje.

Atkreipiame dėmesį, kad po vandentiekio tinklo gedimo ir vandens tekėjimo krypčių bei greičių vamzdynuose pasikeitimų galimi laikini vandens kokybės svyravimai. Pateikiame jums esmines rekomendacijas.

Pagrindinės rekomendacijos gyventojams, po įvykusių vandentiekio tinklo gedimų šalinimo darbų: 

Po avarijų likvidavimo tinkluose darbų (sustabdžius ir atnaujinus vandens tiekimą) gana dažnai atsiranda drumstas vanduo.  Jis nėra pavojingas, bet nepatrauklios išvaizdos. Nors didžioji dalis susidrumstusio vandens po atliktų darbų ir yra išleidžiama pro vandens hidrantus, tačiau nedidelė dalis sudrumsto vandens gali patekti ir į gyventojų čiaupus. Tokiu atveju rekomenduojame atsukti čiaupą ir šį vandenį nuleisti iki kol atsiranda įprastos kokybės vanduo. Jei dėl drumsto vandens gyventojai patyrė nuostolių, kviečiame kreiptis į mus dėl nuostolių atlyginimo ir sąskaitos už vandenį kompensavimo.

• Jei po nutraukto vandens tiekimo iš čiaupo pasigirsta neįprasti garsai – tai vamzdynuose susikaupęs oras. Išgirdus iš čiaupo sklindantį panašų garsą patariama atsukti čiaupą ir trumpai palaukti. Pradžioje iš čiaupo vanduo gali bėgti su pertrūkiais, tačiau šiek tiek palaukus, srovė išsilygins. Vandeniui pradėjus bėgti įprastai jo spalva gali būti pakitusi – t. y. vanduo gali būti susidrumstęs.

• Jei po nutraukto vandens tiekimo pasikeitė vandens slėgis (silpnesnė nei įprastai vandens srovė), patikrinkite čiaupo sietelį (čiaupo gale esantį tinklelį). Čiaupo sietelį paprasta nusukti pasinaudojant santechniniu raktu ar replėmis. Atsukę ir nuėmę sietelį – išvalykite ant jo susikaupusias nuosėdas. Jei vandens slėgis pasikeitė visuose namuose esančiuose čiaupuose – problema gali būti susijusi su vandens skaitikliu. Tokiu atveju „Vilniaus vandenų“ brigados bus pasirengusios jums pagelbėti.  

Susisiekti su mumis ir pranešti apie vandens slėgio ar kokybės sutrikimus galite el. paštu info@vv.lt, tel. nr. 19118 arba 8 80010880. 

A. Ufarto nuotr.